fbpx

Dino Music

- Formidabel

Begeleid door een volledig orkest, slaat Wolter Kroes op het album Formidabel een muzikale weg in die door geen enkele Nederlandstalige artiest is begaan. Swingend, croonend en vol passie zet Kroes op dit album de grote ‘songbook’-klassiekers volledig naar zijn eigen hand.

Bijgestaan door Jan Keizer, die heeft bijgedragen aan het album door middel van het schrijven van de Nederlandstalige teksten, bezingt Wolter op Formidabel verschillende fases in zijn leven.”Formidabel is in eerste instantie een eerbetoon aan mijn ouders, zij hebben me hiermee in aanraking gebracht. Het is de muziek die me als jonge jongen achter het drumstel deed kruipen. Maar ook de muziek die me daar vervolgens achter vandaan haalde om als zanger verder te gaan. Maar met een twist, omdat het nu Nederlandstalig is.”

Op Formidabel brengt Wolter bewerkingen van onder anderen Charles Aznavours’ Formidable, Formidabel, de titeltrack van het album. Wat Is Het Leven Toch Mooi steekt Louis Armstrongs Wonderful World in een nieuw jasje en het springerige en tegelijk melancholische Die Tijd Van Toen is een bewerking van Bobby Darins klassieker Things.

Terug